Brevet de turism

  S. C. Posada S.A. are numarul de inregistrare 19802 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

  Protectia consumatorilor ANPC
  www.anpc.gov.ro

  Agenţie membra:

  membru fptr

  Marmaris

  Statiunea Marmaris se afla in partea de sud-est a Turciei (provincia Mugla), in locul unde Marea Egee intalneste Marea Mediterana, in cel mai mare port natural al lumii. Este cea mai sofisticata statiune de pe riviera turceasca, intrecand chiar si Kusadasi-ul in privinta frumusetilor naturale si a peisajelor deosebite.

  In partea de nord a statiunii este linistitul Golful Gokova, unde obisnuiau sa se ascunda navele in cel de-al doilea Razboi Mondial. Privita din acest punct, marea poate semana cu un lac, deoarece exista un spatiu mic si greu vizibil care leaga apele golfului de mare.

  Primul lucru pe care il vezi dupa ce reusesti sa-ti desprinzi privirea de la marea albastru-turcoaz este minunata perdea de pini care coboara pe pantele line ale dealurilor pana aproape de plajele intinse cu nisip fin.

  Partea veche a statiunii reprezinta cel mai important punct de atractie culturala din Marmaris. Este un loc pitoresc cu alei intortocheate pavate cu piatra cubica, plin de case vechi care se strang in jurul Castelului lui Suleiman Magnificul, vechi de aproape jumatate de secol. Astazi, castelul gazduieste expozitiile Muzeului Marmaris.

  Marmaris este unul dintre cele mai importante porturi mediteraneene ale Turciei, in care opresc vase de croaziera, feriboturi si yachturi luxoase. In aceasta parte a orasului se afla un numar mare de restaurante, cluburi si cafenele, precum si un bazar animat, de unde puteti achizitiona in special suveniruri, mirodenii, covoare, obiecte de aur si imbracaminte de piele. Nu uitati insa ca traditia locala este sa negociati pentru fiecare produs, altfel riscati sa ii jigniti pe negustori, care nu au placere mai mare decat negocierea.

  Un alt punct de atractie este Caravanseraiul (Hafsa Sultan Caravanserai), care poarta numele mamei lui Suleiman Magnificul. Construit in 1545, astazi caravanseraiul adaposteste magazine de suveniruri si cafenele.

  Un loc de pelerinaj este mormantul Sarianei, profeta care l-a ajutat pe Suleiman Magnificul sa cucereasca Rhodos-ul.

  O alta vizita obligatorie este Baia turceasca Armutalan Hamam. Desi se afla la 2 km de centrul orasului Marmaris, accesul este facilitat de un serviciu de naveta gratuit intre centrul statiunii si Hamam.

  Sporturile de apa sunt practicate la cel mai inalt nivel in Marmaris - exista mai multe centre de scuba diving, schi nautic, kitesurfing, surf, navigatie etc. Nu putem ignora nici parcurile acvatice, dintre care cel mai mare este Atlantis Waterpark, cu numeroase posibilitati de distractie: tobogane, piscina cu valuri, dar si un teren de mini golf si sali de bowling.

  Una dintre atractiile majore ale statiunii sunt excursiile cu barca. Fiind un port aglomerat, ai ce alege si in materie de barci, dar si de trasee. Cele mai populare excursii sunt cele catre Rhodos sau catre Insula Cleopatrei, faimoasa pentru peisajul exotic si nisipul alb.

  Din Marmaris mai puteti porni in excursii catre Parcul National Gullucek (renumit pentru abundenta de specii rare de plante), Valea si delta raului Dalyan, orasele antice Physkos, Loryma (Bozukkale), Amos, Casa Fecioarei Maria de pe Muntele Privighetorilor sau la celebrele terase de calcar de la Pamukkale ('Castelul de bumbac').

  In Marmaris au loc si cateva evenimente anuale foarte interesante: Festivalul de yachting in mai, Festivalul Marmaris in iunie si Cupa Internationala de Yachting Regatta, in noiembrie.

  Hoteluri partenere

  • Cabana Cumpana Cabana Cumpana
  • Cabana Capra Cabana Capra
  • Hotel Posada Vidraru Hotel Posada Vidraru
  • Hotel Posada Curtea de Arges Hotel Posada Curtea de Arges
  • Hotel Star Pitesti Hotel Star Pitesti
  • Hotel Escalade Poiana Brasov Hotel Escalade

  Companii aeriene partenere

  Rezervari bilete avion Air Berlin Rezervari bilete avion Air France Rezervari bilete avion Alitalia Rezervari bilete avion Austrian Rezervari bilete avion British Airways Rezervari bilete avion Czech Airlines Rezervari bilete avion Fly Dubai Rezervari bilete avion KLM Rezervari bilete avion Blue Air Rezervari bilete avion LOT Polish Airlines Rezervari bilete avion Lufthansa Rezervari bilete avion Olympic Rezervari bilete avion Swiss Rezervari bilete avion TAP Portugal Rezervari bilete avion Tarom Rezervari bilete avion Turkish Airlines Rezervari bilete avion Wizz Air

  Agenţia Turism Posada Curtea de Argeş

  Adresa: B-dul Basarabilor, Nr. 27-29, Curtea de Argeş, Jud. Argeş, C.P. 115300, Romania

  Documente

  © 2017. All Rights Reserved.

  Search